Deze site is voornamelijk bedoeld voor de personeelsleden van de basisscholen:

GVB Boodschapinstituut
GVB Imelda basisschool
GVBaS Instituut van de Ursulinen
GVB Lutgardisschool
GVB Maria Boodschap
GVKS Mater Dei
GVLS Mater Dei
GVKS Paruckschool
GVKS Sint-Jan Berchmans
GVLS Sint-Jan Berchmans
GVBaS Sint-Karelschool
GVB Voorzienigheid

Sinds 2003 vinden we ook Scholengemeenschappen in het onderwijslandschap. Scholengemeenschappen zijn samenwerkingsverbanden tussen scholen basisonderwijs die beantwoorden aan een aantal criteria en die bepaalde bevoegdheden toegewezen krijgen. Met de vorming van scholengemeenschappen wordt een bestuurlijke schaalvergroting beoogd. Alle bestaande basisscholen kunnen behouden blijven. De verschillende scholen binnen de scholengemeenschap kunnen hun eigen identiteit, eigen pedagogisch project, hun eigen cultuur, … behouden. Dit is belangrijk voor de kinderen en hun ouders. De scholengemeenschappen moeten leiden tot een beter management en een efficiĆ«nter gebruik van middelen.

Onze scholengemeenschap SAS klinkt stilaan meer vertrouwd. Deze website wil duidelijkheid scheppen over structuren en wil informatie geven over regelgeving en gebruik van documenten.

De links verwijzen naar scholen van de scholengemeenschap en andere onderwijspartners.

Vriendelijke groet,

Nancy De Boey
Directeur met coƶrdinerende opdracht

* Suggesties over de inhoud en de opbouw van deze website zijn welkom! Je kan ze mailen naar secretariaat.sas@gmail.com